Yes, we mogen weer buiten gaan trainen. We zijn nog even in overleg hoe we dit met alle teams vorm gaan geven en op welke dag welk team gaat trainen. Dit horen jullie zo snel mogelijk! Nu we eindelijk het veld weer op mogen, wil je natuurlijk niet meteen geblesseerd raken. Daarom vroegen wij Suzan Geraerts van Fysiotherapie Bladel om tips om blessures te voorkomen als we straks weer beginnen…

Tip 1. Laat je lichaam wennen aan de belasting

“Ik begrijp natuurlijk heel goed dat je super blij bent dat je weer mag gaan korfballen, maar start wel rustig op met de eerste trainingen”, adviseert Suzan. “Laat je lichaam wennen aan de belasting en start met een goede warming up!”

Tip 2. Begin alvast met oefeningen doen

“Het is verstandig om alvast wat oefeningen te doen voordat de trainingen weer starten. Hierbij kun je denken aan squats, lunges, calf raise en rompstabiliteit. Weet je niet hoe je deze oefeningen goed uit moet voeren? Op internet staan een heleboel filmpjes met uitleg, bijvoorbeeld op de website van Veiligheid.nl en op Youtube. Het is namelijk wel erg belangrijk om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Twijfel je? Vraag gerust om advies!”

Tip 3. Trek je korfbalschoenen eens aan

“Mijn derde tip is om je voeten weer te laten wennen aan je korfbalschoenen. Trek daarom je korfbalschoenen weer eens aan, bijvoorbeeld tijdens de oefeningen!”

“Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips! Mocht je vragen hebben hierover, neem dan gerust contact op! Samen zorgen we er voor dat jij weer lekker kunt korfballen, zonder blessures! Mochten er onverhoopt toch klachten ontstaan, ook dan kun je bij ons terecht. Neem contact op via 0497 38 56 51 om een afspraak in te plannen.”